Året som gått

Är ju klassiskt att skriva någonting om året som gått, så får väl bli ett sånt inlägg då :) Och jag har kommit fram till att det kommer bli ett långt inlägg som mest bara innehåller bilder... :P
 
Jag tycker faktiskt i det hela att det här året har varit riktigt bra :)
 
Hade en kanonsommar med mina bästa, badade supermycket och levde livet! Stressade inte runt och bara hängde i ridkläder som vi brukar göra. Shorts å linne eller klänningar och såklart bikini! Och en massa ponnysar!
 
Midsommar, gjorde fina kransar med Denise :)
 
 
Flumm på ridlägret, vem kan sitta på pilatesbollen längst? Och garva åt hur alla satt ;)
 
Ta en massa fina bilder :)
 
Skolavslutning :)
 
Rida i short, linne å tygskor barbacka - sommar!
 
Cykla till Rossa. Äta pizza. Köpa glass på ICA. Äta den vid sjön.
 
Galopp med Olga :)
 
Fina bilder med Muppen :)
 
Skördade hö med Sanna & Glenn, tror vi var där i tre dagar? Sov i tält, gick i skogen å plocka svamp å bär, "badade" i en bäck ;)
 
Lammisar - ursöta :)
 
Mycket fina bilder :)
 
Badning!
 
En massa fikan på Morhagen har det blivit också, min favorit var chokladtosca och hallosoda ;)
 
Lamm som INTE är i hagen...
 
Passade Sannas hus å djur medans hon var på semester. Failade totalt med att koka flugmedel ;)
 
 
<3
 
Mini-cykel-semester med tältning, sitta uppe tills solen gick upp, badning å grillning med dom bästa :)
 
Var iväg till öland med denise å hade det gött :) Shoppade, badade, solade, drack loka, lärde mig äta lök osv - haha ;) 
Väderkvarnan, kossor, glass, gamla cyklar och ett försök till att vara hurtiga :P
 
 
 
 
 
 
Hösten har gått ganska fort och jag har inte varit alltför depp över mörkret och vädret, det har som sagt gått ganska fort.
 
Har gjort några små starter och en lokal med Calle, flugit av några gånger, varit i luften ännu fler gånger och varit för kort irriterande många gånger. Men vi börjar sammarbeta såväl i stallet som från ryggen, känns superkul! :)
 
 
 
 
 
Har nästan glömt bort att det var det här året vi körde in Crim också! Shit, känns som så länge sen! Lillkillen har gått med på lektioner hela hösten också. Han är så duttin!
 
 
Var iväg på ett spännande äventyr på prao hos John Hickey. Var så mycket att ta in så jag bearbetar det fortfarande :P
 
 
Har hjälp Rachel med Selma lite grann också! Från att hängt över henne till att galoppa själva i paddocken, vingligt men duktig kämpe!
 
 
Och under året har det blivit en del busäventyr med busgänget också! :)
 
 
 
 
 
 
Åh är faktiskt riktigt nöjd med det här året även om vi haft en hel del otur här hemma.
 
Bästa: Sommaren. Och sommarlovet. Var så otroligt avslappnat även fast vi gjorde massa massa saker. Såklart vi har stressat - det gör vi ju jämt ;) Men vi hann med mycket, mycket olika saker - allt från att åka genom halva sverige till att grilla pringels till frukost när man har tältat en halvmil bort. Och däremellan har vi bara chillat på en uppblåst krokodil (?) i vattnet och gassat i solen eller tagit kvällsdopp. Så jäkla grym sommar!
Sämsta: Ett halvårs j*vla krångel med vattenskador/vattenläcka, varit utan varmvatten och halv bott i sommarstugan. Helt klart det sämsta med det här året...
En spännande dag: Min & Calles första lokala start (min första på storhäst) och förutom att det gick asbra och kändes grymt så lyckades vi placera oss på 6e plats! Så det var en spännande dag med en hel del nytt och saker man inte är van vid + spänningen när man hörde våra namn i högtalarna när dom hela tiden berätta hur ställningen låg till ;) Hoppas helt klart på fler sånna dagar!
En lycklig dag: VARJE dag jag har fått spendera med självaste ponnybus. Betyder så mycket <3
Ett specielt minne: När jag & Jenny red till Hällsjön. Bästa ponnyn slår det mesta.
En tanke från året: Från att ha slutat sjuan och varit "liten" till att ha börjat åttan, tycker att jag har vuxit massor det här året. Lärt känna mig själv mer och fått mer skinn på näsan!
Tanke inför 2014: Fortsätta stå på mig, stå på egna ben. Lägg tid på skolan, träning med Calle och mig själv. Prioritera tiden till det som gör mig lycklig, sånt som inte gör mig lycklig lämnar jag bakom mig.
 
 
 
 

8 timmar..

..tick tack ;)
 
Ska börja med maten åså nu. Jag ska stå för att föra något slags bröd i stekpanna, blir intressant :)
Har försökt puffat upp mitt rum så gott det går nu när det ser ut som en flyttlåda.. Så kanske det blir lite trevligt när Denise kommer hit, förutom att hon kommer då, haha ;)
 
Glömde ju skriva att Calle var riktigt fin idag när jag red! Luftiga steg, hängde inte så mycket på tygeln och ja, det kändes riktigt bra! :)
 
 
Erkänn fyndigt? ;) Haha
 

Bra upplägg..

..ger större chans till ett bra resultat.
 
Planen idag med Calle var att han skulle få använda huvet lite i paddocken först. Dvs lite naturliga övningar. Han fick trava lite och sen var det viktigt att han lyssnade på mig och mina kroppsrörelser. Lika inne i stallet när jag gjorde ordning honom för ridning. Han fick stå "lös" med repgrimman och repet liggandes på backen. Det var dock lite svårt för nyfikna Calle som antingen ville kolla vad jag gjorde i sadelkammaren eller gå å kika på alla täcken som hängde på boxdörrarna ;) Men med en gnutta tålamod så gick det bra och vi var redo att rida.
 
Uteritt uteritt och uteritt är det som gäller nu. För därifrån kommer problemet (pigg, dampig häst som gör lite som han vill här å där). Men problemet är också att det är problematiskt ATT rida ut för oss.. Hej å hå! Därav detta supernoga upplägg idag.
 
Först blev det några minuter i paddocken. Fokuserade på traven mest och gjorde lite övningar i den. Men tog nåt varv i galopp också bara för att han inte skulle få tok-abstinens efter den ;) Skämt åsido..
 
Sen kändes det mer OK att bege oss ut. Strävade efter att rida så lite som möjligt PÅ vägen, trava länge och noga och vägvalet blev en väg där förhoppningsvis ingen av dom två som bor där tänkte ge sig ut med bilen. Plus från det valet fick Calle en del klättring. Att han dessutom tvingades att trava och INTE galoppera var med tanke att han skulle bli så trött som möjligt :P
 
Vi mötte två bilar medans vi var PÅ vägen som var OK sen mötte vi en medans vi gick bredvid vägen (på en anna stig) som gasade lite för mycket och det var inte OK. Sen att det blåste, att vi var på väg hem och att Calles lugn förvunnit var inget som var till våran fördel. Men det gick bra - tur vi inte var på vägen.
 
Och bara för att han visade ganska tydligt att han ville ta lite galopp på vägen hem och asbolut inte kunde hålla sig lugn så blev det någon minut till i paddocken. Längd galopp på långsidorna och ihopsamlat på kortisdorna.
 
Jag är nöjd med upplägget, bådas prestationer och resultatet. 
 
 
Innan jag åkte hem igen fick Crim följa med ner i grustaget och klättra lite. Longerade honom lite också och sprang några bitar. La ut "bommar" med ganska långt avstånd men han längde fint traven över dom :)
 
Nu ska jag äta upp maten, köra in lite ved, cykla på träningscykeln (som jag tog tag i igår), duscha och sen är det nog dax att börja förbereda för ikväll. Denise kommer hit också :))