Vilken överraskning 30-06-14

När jag gick till stallet lyste solen så fint. Sen när jag och Calle hade gått från stallet började det pissregna.. sen spöregnade det.. sen vräkte det ner.. sen när vi var klara för dagen och han gick ut i hagen igen hade det slutat regna. Tack så mycket, vi var lite uttorkade.
 
Passet då; Dressyrsadel och hackamore. Blev inte någon avancerad dressyr men lite lagomt. Lång galopp på ena långsidan, svänga för ytterhjälper, kort galopp osv. Mycket vända för ytterhjälper, terapi genom vattenpöl som bildades och lite jobb på volt och åtta. Så det gick ändå ganska bra :) 
Stackars min mobil blev också blöt, fick till slut hoppa av och lägga den under taket så den slapp vara med ute i regnet. Så skulle man ju ta sig upp igen också.. bänken skulle ju absolut vara elak mot Calle så det gick inte jättebra. Sen skulle jag ju upp en gång till fast efter att han fått jobba lite mer och då gick det minnsan bra att stå nära huset också ;)
 
Fotograf: Lisa Larsson
Inte alls lika mycket bullmage på honom längre :P

Imorgon blir det uteritt och jag hoppas på bra väder. Skulle vilja till något roligt ställe... träna konditionen åså..
 

Bra känsla och paj 29-06-14

Har precis slängt ihop en rabarberpaj som står i ugnen nu. Hoppas på att den blir god ;) Jag får inte glömma bort att vispa vaniljsås bara, halva grejen liksom ;)
 
Ridpasset med Calle idag började med samma härliga väder som hela helgen... regn.
Men när man rider så glömmer man verkligen bort omvärlden, det är nästan lite fränt. Man märker så småningom inte om de regnar, snöar eller är en sol på himlen och hamnar i en egen liten värld där bara nuet existerar. Jag och hästen liksom. Och ev personer på backen eller så, men hela grejen är att man glömmer bort allt annat när man trimmar, rider man ut är det ibland lite tvärtom - är det en lugn uteritt är det ungefär som att ta en promenad och "rensa tankarna". Man hinner tänka på mycket och kanske kommer på något skojjigt eller så gör man som jag och sitter och sjunger ;) Hahaha, det är olika.
Nog bladdrat!
 
Vi jobbade mest med galoppen men la in lite mer trav än vad vi gjort på senaste tiden då jag har märkt av att han har blivit lite svagare där och gärna tar galopp när det blir lite jobbigt. Jobbade med tempoväxlingar och övergångar. Red serpentinbågar i galopp och bröt av till trav på mitten innan vi fattade ny galopp. Så bra att va på en stor ridbana när man gör det :P
Hade en bra känsla efter passet, det blev lite lagomt långt och vi gick genom grustaget både dit och hem så han fick klättra lite :)
 
 

Helg i regn 29-06-14

Yes, helgen har bjudit på regn, regn och lite mera regn.. trevligt. 
Så varför inte börja lördagen med att rida i regnet? ;)
Hade denise med som filmade, Lisa fotade och Rachel var med också! Och bästa Calle såklart!
Vi hoppade, och det kändes så bra! Nästintill klockrent skulle jag vilja säga! Blir så glad! :')
 
Först började vi med att travhoppa ett enkelhinder, och det var ju lite svårt att känna av när hoppet skulle bli men det gick bra ändå. Sen hoppade vi kombination med en oxer. Och som avslut blev det en liten bana med rättuppstående - oxer - rättuppstående. Hade som sagt riktigt bra känsla! Calle kändes frammåt och med. Och det kändes som att jag hade koll på galoppsprången och kunde hjälpa honom att hoppa av rätt. Och sprången blidde så bra! Är bara så nöjd verkligen :)
 
Sen tillbringades eftermiddagen med Lisa, vi kikade på bilderna (och filmerna), åt paj och misslyckade jordgubbar doppade i vit choklad... ;) Lite senare åkte vi hem till Lollo och hade tjejkväll. Åt grillat med avokadomoussé (?) och räkor till förrätt, god efterrätt, kortspel, skräckfilm och godis :P
 
Senare idag ska jag till Calle. Tänkte rida igenom honom lite i paddocken. Sen börjar en ny vecka och vi får göra ett bra upplägg för den. Jobba jobba, träna och trimma. Och självklart njuta, ha roligt och vara tacksam. Varje dag, varje minut med varandra. 
 
Uppvärmning i redan blöt jacka
 
 
 
Fint regn i förgrunden ^^
 
 
 
 
<3
 
 
 
 
Kli-mys i stallet efteråt ;)
 
Fotograf på alla bilderna: Lisa Larsson