En av alla olika dagar 31-05-14

Sista dagen i maj, kan säga att det är exakt 14 dagar till sommarlovet nu, som jag längtar! Bara släppa allt med skolan, har varit så skevt när vi varit lediga typ halva veckorna fram och tillbaka.. Satt och plugga ute i hästhagen för det sista provet, no. Och visst låter det härligt med att sitta mitt i hagen, solen som lyser fint på de gula smörblommorna, höra hästarna mumsa gräs och ibland få sällskap av någon som också vill lära sig om ljud och ljus... haha ;) Men så nice va de inte... Med hästarna kom knotten, massor med knott!! :/ Men vill lämna det med en fin tanke iaf och inte vara irriterad så vi säger att det var en mysig stund iaf, för det var det faktiskt :)
 
Imorse började jag & Crim dagen med att agera ponnytaxi ner till mammas jobb :P Var förbi järnhandeln och cirkulerade runt där medans mamma var in och köpte handskar åt mig också, haha ;)
Sen tog vi en vidare tur genom byn och över hollywoodskogen hem igen, alldeles lagomt :)
 
Crim är så gullig, han ligger ner i hagen massor. Sen reser han sig upp och ser glad ut och äter lite gräs eller kliar på dom andra hästarna. Och sen hetl plöstligt ligger han helt utplattad på marken igen, eller rullar runt med benen upp i luften, gullpojken :)
 
Förutom det har jag grejat med veden med pappa, varit ute på sjön med bror och sen grillade vi nu på kvällen - supergott :) 
 
Åh, kramis <3 
 

Morgonpromenad och träning 30-05-14

Åh vad roligt jag hade det igår på Nkpg Horse Show! Massor med fina hästar att titta på, seriöst - hela tiden! Haha! Vi kikade på klasser mellan 1,20 och 1,35, olika kval samt unghästar. Superskojjigt! Passade på att kika lite på ryttarnas sitsar också, intressant :) 
Har kommit fram till att mer ridning i dressyrsadeln ska ske NU med start NU och det ska vara ett hållbart upplägg. För som hoppryttare får man en annorlunda sits, jag tycker inte att sitsen är lodrät från öra-axel-häl när man sitter i en hoppsadel. Så även om det är tråkigt, svårare och inte känns lika bra så ska dressyrsadeln avändas mer - t.ex vid varannan uteritt + vanliga markpass i paddocken. 

Vi bodde på ett litet hotell inte alls långt därifrån, ändå hade vi svårt att hitta rätt haha :P
På hotellet var det fint både inne och ute, lite småläskiga korridorer bara..
Och god frukost på morgonen innan vi begav oss iväg till horse showen :)
 
Är supernöjd med ett par ridbyxor jag köpte, klarblåa! *kär smileys med hjärtformade ögon* haha.
Det var Tyras nya kollektion ur Star Rider :) Inga nya ridstövlar hittade jag tyvärr och inte heller handskar, men å andra sidan var jag ganska nöjd med köpet av ridbyxorna :) Haha, men nu vill jag ju ha ridstövlar till ridbyxorna för att det ska bli optimalt! Idag åkte bara ridstrumporna ner när jag red... ;)

Men är som sagt väldigt nöjd med dagen(dagarna)! :D 
 
Blev så inspirerad och taggad så idag körde vi lite hopp/markarbete med Calle - i dom nya ridbyxorna! ;)
Jag byggde upp en övning med hinder - ett galoppsprång - 3 galoppbommar. (Sen kunde man vända på det och komma från andra hållet också så man började med bommarna.) Och så hade vi två räcken till, ett på snettigenom och ett på en volt :)
 
Vi jobbade med fokus på att hålla upp handen (tack vare alla bilder Lisa klickat på oss har jag kunnat se att min hand iprensip alltid är nere i knät när vi galopperar, och idag tjatade Rachel på om att höja handen ;) Till slut kom jag att tänka på det själv ibland :)
Ha en bra galopp - kvick och liksom lite uppåt, fast med bakbena ner i backen. Känslan är upp med handen/hans huvud och tryck baken frammåt/under kroppen.
 
Tog de olika övningarna för sig själva och sen satte vi ihop till en bana. La fokus på att ha det balanserat efter hindrena också, specielt i svängarna. Fånga upp, upp med handen, sväng med ytterskänkeln, sitt stadigt och upprätad.
 
Var väldigt nöjd med det passet iaf! :)
 
Medans Calle och jag jobbade så gick Crim och käkade gräs med shettisarna. Tog med honom in till byn för att sedan kunna köra med vagnen hem igen :) Blev nog alldeles perfekt för honom att röra på magen lite, trava på lite och kämpa på i lite uppförsbackar :) Nu ska jag ut och klippa gräs, senare kommer nog Sanna-födelsedagsbarnet förbi här ;) Och ikväll ska jag en sväng till Coccos har jag tänkt. Tänk vad skönt de är med skolfria dagar, när man går upp på morgonen i tid och hade planerat vad man ska göra - man hinner med så mycket :)) 
 
Var fint på tävlingsplatsen också, massa blommor och grejer :)
 
Frukosteeeen ;)
 

Då bär det iväg då 28-05-14

Om gårdagen gick minus måste jag säga att idag går det plus! :D
 
Brytdag i skolan + pizzafirande för att vi vann nattfotbollen!
Uteritt med Calle till en åker där vi galoppade och på vägen hem var vi förbi en sväng uppe på ridbanan och galoppade över upphöjda bommar. Han var fin idag och vi jobbade på bra! Våran halvt oplanerade 5 dagars rida-ut-satsning har nog gjort susen, vi kan vi! :D
Och när jag kom hem därifrån låg (äntligen) biljetterna till Nkpg horse show i postlådan! Wiii! Så nu åker vi om bara en liten stund. Ska sova där inatt och sen hoppas jag på fint väder imorgon, många fina ekipage och roliga tält med företag som säljer fina, roliga, billiga och bra grejer! Haha ;)
 
Har tom min kamera med mig, i hopp om att jag ska ta mig i kragen och ta lite bilder :P
 
Finns mycket att slipa på, men jag tycker det går frammåt ganska ofta ändå för oss :)