Dagen efter julbak delux

Får ser hur det blir med bilderna såhär.. 
Vi hade iaf megabakning igår! Det blidde pepparkakor, lussebullar, knäck och rocky road! Och vi lyckades med alltihopa också, si på skjutton ;) haha. De andra åren har ju inte knäcken blivit så lyckad men iår blev det ganska bra ändå!
 
Förutom bakning så har vi kört några pass med ponnysarna, igårkväll var det "bäbisarnas" inkörning som det var fokus på. Lymmel fick dra skacklar och Fenos fick dra vagn, båda var duktiga och vi tre är ju team-teamet! En på varsin sida av hästen och en som har koll på "efterföljet" ;)
Så chilade jag in lite emellan och värmde upp tossingarna, se så duktigt va ;) 
Har även konstaterat längden på mina öron, 55mm. Det var viktigt, eller oviktigt.. beror på vem man frågar.
 
Och första advents-frukost hade vi imorse och sen när jag kom hem blev det första advents-fika med lite smakprover på kalaset :) Rocky road är verkligen toppen av toppen!
 
Longerade Crim imorse också, först var han sådär duktig lugn och fin när han travade runt men när han fick galoppa blev han helt tossig och tjoande omkring, blev lite stilig och så - goa killen <3
 
Man kan klicka på bilderna så blir dom större.
 
   

 

Chokladtosca <3

Äntligen är jag på g igen! Gick till skolan i torsdags för en kort dag, trött efteråt men ändå så skönt att vara tillbaka. Var där igår också och fast det var en lång dag så gick det bra :) Har en del jag måste plugga ikapp nu, lite drygt men men, det löser sig :) 
Igårkväll bakade jag chokladtosca, hade helt glömt bort hur himmelskt gott det är! Mmm!
 
Idag har jag städat en sväng och pluggat en aning.. men nu bär det snart av till laxsjön för megamys med Sanna och Denise! :D 
 
Det blir julbak delux!
 
Förra årets adventsljusstake här hemma
 
 

"Drömmen" som inte gick i uppfyllelse

Åh jag var på ganska så bra humör idag! Efter de första timmarna av "den klassiska morgon-sjukan" (ont i halsen så det svider och allmänt snorig) så var jag så redo! Jag tänkte att imorgon, då går jag till skolan! Då skiter jag i om jag är lite små förkyld och kanske inte hör så himla bra. Jag har ju liksom fått ifrågasätta mig själv om jag verkligen är så sjuk. Ändå har jag aldrig känt mig frisk..
Så jag tvättade håret och grejade, tänkte ha ansiktsmask å pyssla till det lite allmänt. 
Men sen hade vi en tid på vårdcentralen också - för öronen. Och efter att vi hade varit där så kände jag bara att jag ville gråta.
 
"Du ska nu ta det lugnt i ca 2 dagar, hellst bara sova och vila. Sen får du icke anstränga dig på en månad och du ska hålla dig varm hela tiden."
 
Varför?! För lite problem med öronen liksom... så himla tråkigt!
 
Det va altså nåt med öronen, dubbelsidigt.. infektion/inflammation.. och det gör att foten blir värre så emellanåt haltar jag omkring när jag förflyttar mig mellan köksoffan och tv.. Och om jag inte gjorde så så skulle det aldrig bli bra.. 
 
Jag känner verkligen bara att det är så tråkigt. Det är tråkigt att vara hemma. Det är tråkigt att titta på datorn och på tv. (Jag har börjat småpyssla lite inför jul åså iaf). Det är tråkigt att äta goda saker. Det är tråkigt att vila om jag inte är på sånt humör. Det är tråkigt att jag har missat så mycket av november och det är så tråkigt att veta att resten av året INTE kommer bli fylt med häst och träning.. Appropå det ska jag ställa av mopeden nu för när jag äntligen är frisk nog att leka med Coccos så "får jag inte bli kall" = inte åka moped.. 
 
Lyckan just nu; Mandariner med smalt skal! ;)
 
Nej jag känner bara att det är lite trökigt just nu.. hoppas på att jag tillfrisknar under veckan så jag kan ha lite roligt i helgen iaf :)