Så nöjd med den här dagen

Idag har det verkligen varit en riktigt bra dag! Började med att vi åkte till skjutbanan imorse för uppskjutning till älgjakten. Var lite orolig för hur det skulle gå men jag klarade det, inte precis på gränsen utan jag klarade det! :D Så glad över det hihi! 
Sen åkte jag vidare upp till Laxsjön för Frihetsdressyrträning. Jag och Maximus tränar tillsammans och idag var han riktigt avslappnad och duktig. Det var ju flera månader sen den förra (och enda) träningen! Vi repeterade lite av samma övningar vi gjorde då och några nya. Dels flytta bort rumpan och flytta rumpan emot mig. Från högersidan var det inte fullt så enkelt som från vänster att få honom att flytta emot mig men efter lite hjälp av Jim som löste det med andra övningar så kunde vi göra det själva sen. Så roligt! Dessutom så testade Jim göra lite skänkelvikning mot sig, så roligt att se att det funkar så enkelt på en häst som inte har tränat det förut!! :D 
Efter träningen tog vi en liten fikapaus också, helt klart en bra idé! ;) Jag hade bakat typ choklad-cheescake muffins.. :)
 
Efter att vi hade laddat batterierna och pratat lite om träningen och så så cyklade jag iväg och hämtade Hajen på betet och sen red jag, Sanna och Enya. Dom visade mig en ny stig/väg som var sååå mysig! Dom har tjatat om den hela veckan och skickat bilder så det var inte mer än rätt att jag fick rida på den idag haha! Superrolig verkligen! 
 
 
 

Godmorgon skiten

Halva helgen är förbi men snart är det söndag som ska bli så rolig!
Igår tänkte jag att jag skulle sova ut lite idag och ställde alarmet på 09.00. Gissa vad jag gjorde när alarmet ringde? Mockade skit i stallet! Haha! Då hade jag dessutom ätit frukost och kastat in en halv släpkärra med ved i vedbon, plus lite backningsträning då också! ;) Men inte gör väl det något, bra start på dagen för jag kände mig ändå utvilad. Sen har jag och mamma försökt få någon rätsida på vad vi ska göra i lägenheten, blev till slut en liten shoppingtur på Jysk och Rusta och lite inspiration till gardiner mm. Det ska flyttas grejer, köras dit grejer, kanske ta bort något och en massa grovjobb innan vi får börja pynta till det - som känns som det roligaste just nu :P
 
Red ett pass med Selma på förmiddagen också. Vi tog oss upp till den stora ridbanan och dressyrade lite smått där. Dagens "grej" var att rida innanför spåret. Grymt bra träning för både häst och ryttare tror jag, läste förut om någon som inte hade staket runt sin ridbana och när han hade träningar klagade folk på det för att deras hästar sprang (läs "sladdade") utanför banan. Hans bra svar på det var något i stil med att då hade inte ryttaren bett hästen att sväng och hjälpt den genom hörnet. Så bra för alla att inte ha ett staket att "luta" sig emot! (Desutom så ville jag riva upp lite bland allt gräs som har börjat växa där.) 
 
Sen fortsatte vi traggla på övergångar och tempoväxlingar. Hon var inte alls lika het och pigg idag som förra passet, tror att det faktiskt kan ha lite att göra med att vi inte kunde luta oss mot staketet och då blev hon osäkrare. Vi red iaf på 4,5 och 6 galoppsprång mellan 2 stolpar, lite svårt att räkna exakt men det kändes helt klart skillnad på hennes luftiga stora språng och de små korta. Så om det sen var bara ett halvt extra språng så var det skit samma. Nåt annat pass tänkte jag köra med två bommar och räkna galoppsprång däremellan istället.
Övergångarna galopp-trav gick också ganska bra idag, ibland blev det springit men inte lika extremt som innan. Och lite nedsutten trav klarade vi av också.
På vägen hem skrittade vi igenom grustaget så det blev lite klättring också :)
 
Foto: Lisa Larsson
Bäbisen förra våren! Så fort tiden går! :O Men snart dax för nya bilder tycker jag, får locka lisa med en godisklubba haha!

Våra kära

Nu börjar det bli dax att dra upp våra morötter! Wii så roligt! Drog upp några igår som gick åt direkt :P 

Det är så fint :P

Idag väntas stallet och hemmapyssel. Ska försöka mig på att baka till imorgon, vi ska (äntligen) ha träning för Jim igen med frihetsdressyr! Det har gått lite för länge sen sist men det blir så när vi alla är upptagna människor ;) hur som helst så ska det bli jätteroligt och jag hade lite önsketankar att det var söndag redan idag :P

Vi har dessutom fått tillbaka nycklarna till lägenheten så igår kväll var vi där och kollade av läget och gjorde nya planer (läs inköpslista/attgöralista) :)