Så kan det gå

Idag har jag haft full rulle i stallet, igen :P Hehe spooortlov <3
De andra har varit ner till GHS och ska även hämta hem en till häst så jag grejat på! Red Axel i solen - så härligt! Vi glömmer bort att det snöade emellanåt också haha! Jag cyklade faktiskt till stallet idag! :)
Aja, red Axel på grusvägen ner mot campingen - han var lite pigg och stark när vi galopperade. Vi var ju liksom tvugna att sakta av innan det blev asfalt så jag fick följa sånna där pinnar efter vägen å ba; Häär ska vi sakta av till trav. Och häär ska vi skritta. ;)
Sen gjorde vi ca 3 galoppfattningar från halt på hela sträckan några gånger och då var han lite mjukare i munnen :)
 
Och Calle tänkte jag ta en lite nostalgisk promenad med, det var ju fint väder och allt! Note till mig själv; Gör inte om det. Vi ska inte snacka skit om nån som inte kan försvara sig - men han betedde sig som en vildhäst! Jag var såååå arg och ledsen på honom och önskade inget mer än att vi bara skulle kunna gå hem. Han tjoade omrking mig, körde lite små "oskyldiga" bockningar och var allmänt ofokusead, nochalant och dryg. Slutade med att han drog i grimmskaftet när han bockade så att jag gled med på isen och hamnad på backen - och en hov träffade mig på låret. Tack Calle. Tycker om dig såå mycket.. Sparken skiter jag i, den var ju inte menad att göra illa men hela upplevelsen kändes bara skit. 
 
Men nu lämnar vi det och öser beröm på Selma istället! :D Hon var en snäll häst idag, följde med in direkt från hagen ;) 
Henna tömkörde jag på volt. Hon jobbade på bra men var lite tjaffsig i galoppen i början. Höll inte rätt galopp och blandade benen hej vilt... ^^ Men det blev bättre sen :)
 
   
 
Nu är jag extremt sugen på varm mat! Käkade kalla pannkakor i stallet hehe ;)

Galopp"träning", handhäst-terapi och galoppvända med nyfunnen sagobacke..

Godmorgon blir snabbt godkväll dessa dagar! Det säger bara tjoff så har dagarna gått och snart är lovet slut igen! Ogilla på det men storgilla på allt man hinner med iaf! :D
 
Var upp till Sanna över dagen och hade roligt som vanligt! Vi började med mockning och verkning.. De 4 små ponnysarnas hovar på sträck var ingenting i jämförelse med Musses bakhovar!!! Bara att hålla upp dem är ju svindrygt! Så jädrans vad duktiga vi var!
 
Sen samlade vi ihop oss och tog en uteritt med Enya. Blev en lång en - ända bort till Tuna hästberg var vi :)
Jag red Hajen och skulle träna galopp med honom - gammal travarherre - och även ha lite handhäst träning för honom (hade ju Lymmel sist och det slutade med att skitungen tvärnitade så jag gjorde ninja-avhopp från Hajen). Iaf, på vägen bortåt travade (och skrittade såklart) vi mest - jag var lite feg då jag inte visste hur vägen såg ut bakom alla svängar och backar, man vill ju gärna inte krocka med någon bil.. Och sen Enya som sa att han hade stuckit med henne förut..
Men på vägen hem tog vi oss en galoppfattning, och han drog iväg.. "Heeeelv*te, hur slutar det här?!" En hand stadigt grepp i remmen på fårskinnssadeln och den andra försökte styra lite fint mot en kant men det hjälpte inte ett skit. Så efter några svängar och några backar blev det båda händera och ett rejält bakåtlut med "hoowande" i en utförsbacke och så var det slut på den färden ;)
 
Resten av vägen gick iaf jättebra, han travade på superfint och sista biten fick Simba agera handhäst åt oss. Båda var fortfarande lite pigga men förutom det skötte dom sig bra :)
 
   
 
Sen var jag ut med Maximus på ett kondispass och kikade på en ny väg, vi gick inte så långt på den men fram tills där vi vände var det vädligt fint iaf! En ganska stor bäck rann precis bredvid vägen :) Det måste vi kika vidare på nån dag :)
 
 

Pensel, roller, stigbyglar och psykbryt på bäbis...

Började denna torsdag (har inte ens koll på att det är torsdag, kändes som söndag och fredag..) med gofrukost här hemma. Sen blev det lite målning - skjutton olika färger på olika ställen.. lite drygt när penslarna inte torkar :P
 
Sen vidare mot stallet. Först ut var Axel - vi tog en skrittur via grustaget upp till ridbanan och trimmade på där en stund. Kändes lite mer sammarbetigt idag än det gjort tidigare. Han blir lite pigg å lite stark så fick jobba med att få in ett lugnt tempo och då gick det riktigt fint! Vi körde mest på på fyrkantsspåret då det är en massa snö där uppe så kändes taskigt och lite jobbigt att pulsa mer än nödvändigt. Men det gick bra ändå :)
 
Nästa ut var Selma som låg och vilade sig i lösdriften när jag kom. Tänkte låta henne gå upp själv så jag inte pressade henne när hon var där inne... så snäll skulle jag inte ha varit. Hon körde på i en halvtimme å retades med mig!! I början sprang hon bara ifrån mig och drog med sig dom andra sen började hon köra fulingar som att ställa sig bakom Julius när jag klappade på honom och sen dra iväg när jag gick runt honom!! Och hon kunde komma emot mig och sen tvärvända på ett latjo sätt och dra iväg.. Julius började leka han med så det hjälpte inte att ta med Calle upp till ingången heller. 
 
Men tillslut så! Lagomt irriterad haha! Och frusen - så det blev en promenad tänkte jag. Det gick jättebra - hon är faktiskt väldigt trevlig att gå med för hon vet sin plats och går inte före eller över mig :) Meeen, hon har idéer om VART vi ska gå däremot.. duger det inte så stannar hon, bråkas lite, kanske reser framdelen, slänger ut ett framben eller tar nåt hopp åt ett annat håll... Gråa hår säger jag bara! Hade jag varit 20 år äldre hande hon bombis gett mig gråa hår! ;)
Så hon fick dels lite intryck att trötta hjärnan med och springa av sig på linan när vi kom tillbaka till stallet. IDAG var inte våran bästa dag.
 
Och när jag hade haft ryggen vänd åt henne en stund i hagen och tittade på henne möttes jag av väääärldens oskydligaste blick och öronen spetsade mot mig.. lilla donnan :P

Nu har vi (pöjkarna) flyttat hem mina garderober också så snart snart är dom inne på mitt rum! :D
 
Funderar på om jag ska plugga lite nu då.. har ju underbart nog NO prov efter lovet...