Galopp"träning", handhäst-terapi och galoppvända med nyfunnen sagobacke..

Godmorgon blir snabbt godkväll dessa dagar! Det säger bara tjoff så har dagarna gått och snart är lovet slut igen! Ogilla på det men storgilla på allt man hinner med iaf! :D
 
Var upp till Sanna över dagen och hade roligt som vanligt! Vi började med mockning och verkning.. De 4 små ponnysarnas hovar på sträck var ingenting i jämförelse med Musses bakhovar!!! Bara att hålla upp dem är ju svindrygt! Så jädrans vad duktiga vi var!
 
Sen samlade vi ihop oss och tog en uteritt med Enya. Blev en lång en - ända bort till Tuna hästberg var vi :)
Jag red Hajen och skulle träna galopp med honom - gammal travarherre - och även ha lite handhäst träning för honom (hade ju Lymmel sist och det slutade med att skitungen tvärnitade så jag gjorde ninja-avhopp från Hajen). Iaf, på vägen bortåt travade (och skrittade såklart) vi mest - jag var lite feg då jag inte visste hur vägen såg ut bakom alla svängar och backar, man vill ju gärna inte krocka med någon bil.. Och sen Enya som sa att han hade stuckit med henne förut..
Men på vägen hem tog vi oss en galoppfattning, och han drog iväg.. "Heeeelv*te, hur slutar det här?!" En hand stadigt grepp i remmen på fårskinnssadeln och den andra försökte styra lite fint mot en kant men det hjälpte inte ett skit. Så efter några svängar och några backar blev det båda händera och ett rejält bakåtlut med "hoowande" i en utförsbacke och så var det slut på den färden ;)
 
Resten av vägen gick iaf jättebra, han travade på superfint och sista biten fick Simba agera handhäst åt oss. Båda var fortfarande lite pigga men förutom det skötte dom sig bra :)
 
   
 
Sen var jag ut med Maximus på ett kondispass och kikade på en ny väg, vi gick inte så långt på den men fram tills där vi vände var det vädligt fint iaf! En ganska stor bäck rann precis bredvid vägen :) Det måste vi kika vidare på nån dag :)