Tacos träningsvärk och törstig

Jag har träningsvärk! Först efter gymmet igår på idrotten och sen idag 2 hästar ridna och stallfix. Jag har liksom träningsvärk på "konstiga" ställen, haha! Visste knappt att man hade dom musklerna ;)
 
Men ja, hemma hos Sanna igår kväll blev det akut taco, jag hann knappt in genom dörren med grejerna innan sanna stod å hackade upp grönsakerna ;) Efter lite matkoma var vi ut en sväng i pulkan efter Fenos med Benjamin på släp. Efter lite disskutioner kom vi överrens allihopa om varandras placeringar, syftar mest på lilla benny som motarbetade gruppen i sin reflexklänning hahaha
 
Och idag var det rise and shine till vinterlandet och påbörja dagens planering. Först ut var Maximus, Simba och Twix. Enya var med oss och red och Sanna körde pulkan så drog vi bort till en åker. Herregud så mycket snö det var! Jag och musse fick gå först och ploga upp lite och sen fick vi hålla oss på samma "spår" hela tiden :P
 
Andra uppställningen bestod av Hajen, Crim och Mimik. Samma puls-ställe för dom också. Jag och Hajen fick i uppdrag att träna på galoppfattningar, i fårskinnsadeln kändes det inte så bra efter första försöket - jag såg hur jag skulle se ut efter ett dyk ner i snön ;) Men sen så! En hand i handtaget och balansen satt som en smäck. Vi körde några galoppfattningar och vissa blev bra och andra mindre bra. Han kändes väldigt fin i traven efteråt iaf, så roligt var det! :)
 
Och tredje uppstället blev med lilla Lymmel som skulle få dra pulka för första gången! Jag agerade testpilot i pulkan medans Sanna och Jennie gick på varsin sida om honom. Funkade superbra, inget bråk och inget krångel. Lyssnade bra på halt och skritta :)
 
 
 
 
Nu blir det mammas paj med sallad! :D

Det som betyder något

Dagen som kändes som en dålig dag blev sen bra ändå! 
Efter skolan åkte jag hem och sen till Coccos. Vi tog en mystur och spanade efter älg, haha! Det blev lite spontant älgsök så att säga det hade traskat en stor en rakt över stigen för inte så länge sen. Den hade sen traskat runt lite här och där över stigen och vägen men det ville inte följa vägen så då ville inte jag följa den heller ;) 
Men vi hade en mysig tur ändå, med ett litet prick över i:et. 
 
Efter det har jag tränat, pluggat och städat så det känns riktigt bra! Styrketräning tom, det som jag behöver sååå mycket :D
 
Imorgon blir det bästa Sanna, som jag längtar! Som vanligt känns det som en evighet sen sist :(
 
  
"Det enda viktiga är att du får det bra - vilket betyder kärlek och motion - det kommer man långt på, vart du än hamnar. Annars gråter mitt hjärta."

Inte så smidigt

Hej osmidigaste dagen på länge! Mycket som kunde gå "fel" gick "fel" idag under de typ 2 timmarna jag var i stallet! Inget som blev allvarligt som tur är!
Först Calle som hade ett sår på hoven så vi fick vänta ett tag på att få svar från Rachel om det. Verkade inte vara nån fara med det.
 
Sen var vi påklädda (med tömkörningsgjord, lång lina och långt spö) och var ute och tände till ridbanan, vänder mig om och ser en stor skugga som rör sig bakom Calle. Har inte Selma smitit ut från hagen då eller?! Jo. Calle i ena handen men linor å grejer och ingenting att få fast henne med.. det kändes kritiskt där ett tag men som tur var stannade hon kvar i hörnet mellan hus å hagar tills Jossan kom å kunde hjälpa mig. Jag hade ju lämnat min fryslort till telefon i sadelkammaren också.. när man behöver den liksom!
 
Appropå det! Det kom på tal idag i skolan att man behövde ju inte aaaalls ha med telefonen när man var i stallet å grejade. "Det fanns ju inga telefoner förr, och det gick ju bra ändå." ;)
 
Ja men sen kom vi ut i paddocken och började jobba. Han var väldigt frammåt och faktiskt pigg så det var roligt och gick bra :)
Tills en var ute i en hage och fyllde på hö.. då sket han på sig och kunde inte sansa sig tills vi gick fram till henne och pratade.
Plus på det så skulle jag klia mig på kinden och glömde att jag hade ett spö i handen = slog den hårda delen rakt mot läppen så jag fick blodsmak i munnen! Haha, dax att gå och lägga sig nu kanske ;)
 
 
Men det var en bra stund med Calle iaf, han blev lite trött i huvet efteråt och stod å småsov lite :P