Saknad Selmis!

Asså det känns som att vi fick sommarlov typ IGÅR men insåg idag att det bara är ca 6 veckor kvar!! Hallå! Det känns jättelite! :O Förhoppningsvis blir det lite fint väder nu till veckan iaf :)
 
Hur som hellst, idag blev en lite oplanerat härlig dag! Slutade tidigt från jobbet och kunde hänga i stallet med saknade Selma (och Calle) utan stress. Selma är ju som jag sagt förut, en speciel dam. Först i hagen stod de vid ingången under taket båda två men Selma ville inte alls leka med mig utan sprang ut när jag försökte gå in till henne och in igen när jag flyttat på mig.. Calle blev tjurig över att hon sprang runt honom när vi gosade ;)
 
Sen drog dom iväg båda två ända ner till sjön och var vilda och vackra ett tag. Det var bara att traska efter och försöka mota upp dom mot stallet igen. Men efter ett tag fick jag tag på henne, efter att hon travat lite på volt runt mig - funkar ganska bra det, bara man begränsar springytan lite ;)
 
I stallet hade vi världens gos. Hon har blivit så mysig sen hon blev dräktig, det säger typ alla i stallet! Sen gav vi oss ut på en ridtur. Red uppe på stora ridbanan och på vägen dit gick vi genom skogen på stigar och över stockar och diken! 
 
Försökte känna av lite hur hon kändes och vad vi skulle jobba med. Det blev lite rakridning, volter, tempoväxlingar i galoppen och ett försök till övergångar.. Hon var sååå het i galoppen! Altså, hon brukar inte vara het alls, jag brukar bara behöva krama tyglarna och sätta rumpan i sadeln eller korrigera skänklarna för att kommunicera med henne men hon bara galopperade och galopperade! Blev en smärre chock för mig men till slut fick jag sätta mig ner ordentligt och ta tag i henne lite mer. Det är roligt med motor men ännu roligare med bra kommunikation ;)
 
Finbild som Lisa fotade här i våras! <3
 
Medans jag red kom det två killar och satte sig för att kolla på och tyckte att jag skulle rida fortare.. halvt charmigt, halvt irriterande.. Egentligen hatar jag när utomstående människor kommer och kollar på en! Specielt när man är ensam och inte har världens plan över vad man ska göra. Men men, deras dag blev antagligen lite roligare :P

Pannkakor delux och gosebete!

Och jag jobbar på och grejar. Har fått min första lön nu, hihi! Min tanke är att köpa en ny mobil snart, men väntar nog en månad till ;) Kan inte bestämma mig heller.. Iphone eller samsung..? Det jag kan eller det som verkar bäst? Liten eller stor? Sen om det blir 4a, 5a, 6a eller nåt annat.. svårt ;) Min kära 3a ska få pensioneras snart iaf, trogen som den har varit <3
 
Senaste dygnet har jag varit pannkaksmästare och på upptäcksfärd med Sanna och Enya... ojoj..
Hästarna står på bete så vi skulle kika på lite stigar som finns där i närheten. Det började på ett kalhygge där vi tappade bort stigen en aning, och hasselnötterna blev exalterade över en urtorkat bäck och trodde det var stigen.. som ekon också åh ba jaaaa det är det ju! Sen ekon efter mig när jag säger att det är en bäck.. haha ;)
 
Sen hittade vi på stigen igen och tog oss över blötmarker, nerfallna träd och små diken. Det stora hindret var en stor bäck! Altså vi snackar typ 3m bred! Och en gigantisk bro gjord av tunna plankor på ena delen och telestolpar resten... inte det optimala att skicka tinkrarna över.. Crimpan däremot trippade över så fint och sen stod han på andra sidan i typ 40min och väntade på oss. Käkade lite blåbärsris, tog en lite lur och sådär... ;) För Maximus, Midi och Hajen ville inte gå i vattnet. Vi körde lite olika tekniker, och på Midi funkade det att ta alla tyglarna tillsammans till en enda lång och stå på andra sidan och en bakom henne och smacka. Killarna däremot.. som vi krånglade! Det slutade med att vi hoppade över 3 mindre bäckar inne bland granar och grejer istället.. Men över kom vi allihopa och kunde rida runt på stigen! Lyckan över det! :D
 
Fina Maximus! :)
By the way så har jag (vi) blivit superninja på att skutta upp utan pall och hjälp! Vi vi ju sitta av och på typ skjutton gånger idag haha! :P
 
Mina fina pannkakor <3

Sol, bad och promenad

Även om det inte är sommarväder delux (i sverige är det ju det iofs haha) så har det varit helt okej väder! Lagomt med sol och bara liiite regn :P
 
Så igår började jag hemma ute på gården i solsken, rensade bland mina morötter, klippte gräs och började montera ner ett staket på åkern :)
Sen hämtade Sanna och Glenn upp mig och vi åkte till Grängsberg för att gå mot ALS. En liten insamling, men var ganska mycket folk! Roligt! Både Joda och Kakan var med oss och gick och skötte sig! Gullevovvarna :)
Så käkade vi och handlade innan vi åkte hem och sen på kvällen red vi en tur med Enya och alla ponnysarna. Jag och Musse skulle över ett dike med vatten och han hoppade som en tok över, haha! Twix hade gjort samma sak med Enya här om dagen och igår skuttade han lite också ;) Tur vi har en snäll Mumin som var handhäst men inte ritkigt hängde med så han blev kvar på andra sidan. Men då hoppade han efter och vi kunde ta honom! Kärlek till den ponnyn <3 (Vi glömmer att han höll på att dra av mig från Maximus när vi galopperade.)
 
Sen drog vi igång ordentligt och verkade 3 småponnysar och storstädade stallet! Bort med grejer, upp med täcken på hängarna, sopa, putsa fönster och Enya gick lös med en trasa att damma med. Slutade med att hela hon var vit/grå :P
 
Idag tog vi en tur ner i skogen och skuttade med Musse, Midi, Crim och Simba. Dom skötte sig jättebra allihopa! Maximus var lite pigg och het men lyssnade ändå så det kändes superbra! Midi var osäker i början och tog världen skutt över när hon hoppade men sen var hon jätteduktig hon med! 
 
Morgonfodring :P