Åka runt

Får man säga att man är stolt över att man har åkt häst idag eller? Haha
Ja faktiskt, jag och Calle gav oss ut på (våran standard sista) tur idag. Uteritt efter väg, ingen gramantygel eller sällskap. Jag kunde mestadels bara åka häst och njuta av vädret (okej iaf slappna av). Det är obeskrivligt och lycka samtidigt som det är ledsamt såklart. Men jag väljer att se det med positiva ögon och idag gjorde vi något som jag tänkt att vi två inte var ämnade för att göra. Nästan så att jag har accepterad det utan att ge upp hoppet. 
Det var iaf en mysig tur, jag mådde inte jättebra så är ännu nöjdare med att vi kunde ta en lugn uteritt då. 

Blev mestadels skritt men också en galopp uppför en backe och kände frihetskänslan! I stallet och hagen blev det extra gos och mys, mannen, klippan, nallen <3 


Igår var jag och mamma bort mot hedemora på lunch, fika, shopping och inspiration - mysigt :) blev en hel del körning för mig också, ska försöka ringa och boka en körlektion snart också.. meeen det är ju så jobbigt att ta sig tiden haha :P 

Månen sken över oss

Andra jobbdagen den här helgen och efter att den avlsutats blev det stallet och ridning av Axel. Fick sällis av Rachel och Calle idag också, roligt :)
Vi trimmade på i paddocken, checka lite övergångar efter igår och idag satt de bättre så det är kul att det märks. Galoppfattningar och avsaktningar till trav blir lätt springiga så att träna mer på det gäller. Vi la in lite svänga-för ytter, skänkelvikningar och galoppbyten också! Mot slutet var han riktigt fin när vi travade av. Och månen lyste så fint och speglade sig i sjön :)
 
 
Imorgon blir det en biltur med mamma, passa på att övningsköra och äta gosaker, haha! Det här lovet går bara mer och mer utför med både träning och att hålla sig ifrån gottesaker men jag får väl ta igen det sen då... :P

Höstlov

Hinner aldrig sätta mig ner och skriva, och när jag har tid så har jag inte nät.. Men nu sitter jag iaf och äter gårdagens godis och har ont i fingrarna.. men det går nog över snart :P
 
Sen i torsdags har jag ridit i grustaget med Axel, han blev gulligt taggad och det kändes som under min "uppväxt" på crazy ponnys! Blev allmänt lycklig över det :)
 
Tänkte på en jämförelse, rida ut Axel är att åka runt på en lugn polle som går stabilt och rida ut på Calle känns aldrig 100% tryggt. Däremot nere i grustaget kan jag rida Calle med full koll, han lyssnar på minsta hjälp och är kontrollerad. Axel däremot var svår att få stopp på, blev lite springig och ville mera och mera! Svängarna som jag och Calle tar kontrollerat utan problem var inte ens att tänka på att ta i annat än skritt med Axel :P Lite roligt när man tänker efter, ingen häst är den andra lik och dom har sina personligheter :)
 
Red även Calle i torsdags. Ett pass i paddocken som avslutades med armarna runt hans hals, trots att det har varit mycket upp och ned med honom så känns det i hjärtat, men det är väl just det att det är mycket känslor kring honom och sen att han är en stor slät nallebjörn gör det inte värre/bättre <3
 
Favoritklias!
 
 
Igår var det tjejkvall delux med mina saknade vänner! Vi "förminglade" hemma hos disan med skratt och överdrivnet dragna internskämt som vi inte haft någon att dra för på länge ;) 
Sen hade vi bokat bord på China Town och åt deras mongoliska BBQ buffé med för- och efterrätt, sååå gott och så värt det! Efter det tittade vi på den nya Paranormal Activity i 3D, under filmens hetta var jag (som vanligt) osäker på varför jag tittade på det, men nu ett dygn senare känns det bra ;) Haha! Den var bra och såklart läskig ;)
 
Men så roligt att träffas igen! <3
 
Idag har jag spenderat timmar på jobbet och sedan ridit Axel ett pass i paddocken. Fokus på övergångar! Och hitta ett avslappnat tramp dvs inte huvet uppe i luften. Han var duktiga iaf :)