Efter en lång/kort helg

Ja altså, det skulle kunna beskrivas som en lång helg då den började för mig redan på fredagen och jag kom hem vid 8 idag. Meeen jag tycker att det har gått så fort och varit så roligt så tiden har bara swishat förbi!
 
Bodde på deras Kursgård där vi tillbringade dagarna. Igår började vi med teori på förmiddagen och gick igenom hur man verkar, VARFÖR man gör så och hela koceptet liksom. Inte bara; Så här är det. Utan vi kikade på lite mer djup nivå och då får man förståelse för allting! :)
Sen började vi verka på eftermiddagen, jag kom inte ihåg att ta före och efter kort då och idag kom jag ihåg det på en hov tror jag, hehe :P

Det har iaf varit väldigt intressant allting och jag är supertaggad på att lära mig ännu mera! Man får en ny syn på saker och en bredare syn på hästvärlden. Förutom just verkningen så har vi pratat om annat också som har gett mig mer kunskaper. Jag vill så gärna gå Hovformsspecialist utbildningen sen, när jag är 18, har körkort och lite pengar... ;)
 
Alla möjliga verktyg! Olika knivar, special hovkrats+borste i ett osv!
 
En hov (hann börja ta lite på sulans nivå innan jag kom ihåg att ta kort, hehe) förebild. Lång tå och mycket död sula som gick att pilla bort.
 
Samma hov när jag var färdig (kanske hade nån justering kvar?) :) 
 
Jag håller fortfarande på att smälta allt jag har hört och sett i helgen. Jag varvar trötthet men ett ryck av repetition för mig själv haha :P
 
Som ung år 2015 tror jag att man har lättare att ta in "nya" saker. Nu menar jag inte specifikt just det här för just mig. Utan det stora hela. Ett till exempel förutom barfotaverkning är tex miljön. Vi föds in i det som är nu och här och nu får vi våra intryck och se hur världen fungerar idag - inte för 50 år sen. Vi är "oförstörda" med hur saker ska vara. Hon som höll i kursen berättade tex om hur hovslagare, veterinärer mm har varit verkligen elaka mot henne som person för det hon lär ut och tror på. Med hot, nedtryckningar och mobbning skulle man kunna kalla det. Och problemet hos de människorna är nog att de inte kan se det här nya, de kan inte vika sig själva för att lära sig något nytt, vissa lyssnar inte ens liksom. De tar det personligt som att det de gör, sägs vara dåligt eller fel. Tanken är ju att det ska vara hästen vi tänker på. 
 
Jag anser att man aldrig kan få för mycket kunskap eller för bred kunskap helt enkelt. Så att lyssna på vad andra har att säga (specielt baserat på forskning och undersökningar) är väldigt enkelt egentligen. Om man åsidosätter sig själv lite grann och tänker på tex hästarna. 

Jag är i varje fall väldigt glad över det jag har kunnat suga i mig den här helgen. Det har gett mig större uppfattning av saker och även gjort mig mer kritisk, mot t.ex vad veterinärer säger. Man tror att de är de man kan ringa till, de är liksom helgonen och eliterna inom detta som kommer att fixa saker och veta varför och vad som är fel, men.. ändå inte. Tänker inte skriva skit nu. Bara att jag är väldigt glad över kunskapen som jag har fått och att jag vet att det kan finnas andra vägar att gå även om vet säger att det är kört.. 
 
Nu jäklar ska jag sova, skola imorgon och en min första riktiga jobbdag! Wiii!