Mysbulan

Ikväll blev det kvalitétstid med Calle. Inget annat fokus än han och jag, hur mysigt som Hellst! 
Blev ett litet pass i paddocken, mestadels liknande arbete sen vi hade hjälp från marken för att befästa det själva. Men  pga av underlaget som börjat bli fruset igen blev det mest skritt. I det stora hela var han superfin och det blev ett bra pass som jag är nöjd med :) 

Mysfaktorn höjdes ytterligare av att ha extra fleecetäcke att dela på vid fram och avskrittning! Och i stallet slog vi på stort och myste extra länge med ryktborstarna och kliande på varandra, stora charnallen :)


Imorgon väntas en ny dag, dagarna går så fort nu. Lovar att det är 2016 när som Hellst!! Lite skrämmande men också spännande :)

Besöker Sydney

Fantiserar om att besöka Sydney, har hur mycket pengar som hellst och kan vara där hur länge jag vill. Ganska nice, synd att det måste skrivas på engelska ;)
 
2 dagar tillbaka har Calle och Axel ridits. Första passet med Calle kändes inge bra alls så dag 2 hade vi med oss R på backen som hackade på både mig och honom och tadaaa! Så fint det gick ;) Men som sagt. Han är svår att rida, inget annat kan man påstå.
 
Axel skötte sig väl båda dagarna. Red igenom lite öppna och sluta, vända för ytter, tempoväxlingar och övergångar helt generellt :) 
 
Ikväll är det öppet hus här på skolan så blir kvar här och ska jobba vidare med min tapetsering :D Men först träffa A en stund när han har slutat <3
 
Foto Lisa Larsson
Bulan är en nöt i sig, alla 3 hästarna är så olika och Calle är nog den som är trevligast från marken men så in åt helvete svår från ryggen - eller svår att rida, vafan åka häst går jäkligt bra :P
 

Vill inte ha minusgrader!

Efter den här dagen är jag inte så imponerad över minusgraderna.. började imorse i ridhuset, det var som att kliva in i en frys! Usch! Som tur var fick jag upp lite värme när jag red men i början skrek det om öronen och efteråt var knäna fast i "sadel-läget" haha ;)
 
Det var hoppning som var planerat så J satte upp en serie bestående av 3 hinder á 3 galoppsprång emellan. Började på bomnivå som utvecklades till låga räcken. Var ganska bra att ställa upp hindrena så där för vi kunde både rida på alla rakt eller lägga volter efter varje. Superbra övningar! Axel blev lite het på gröten emellanåt men ofta räckte det med att jag fokuserade på att räta upp mig mellan hindrena. Vi kunde även konstatera att vänster varv har han svårare att vara stabil i. 
 
Det var ett bra ridpass iaf, vi fick till ett par rundor med bra balans och flyt! :)
 
Sen var det bara att fortsätta med samma låga (he-he..) och rida Calle! Vi mysade till det med extra filt som jag bäddade in mig själv med och vägrade ta av ;) Ser det som extra träning att knipa med knäna. 
 
På våran ridtur bjöds vi iaf på sol och fin utsikt så det var inte så tokigt ändå även om jag inte alls var peppad på att trimma längre, men lite rörelse blev det på bulan iaf :)
 
 
Det var min förmiddag det ;) Åkte hem och åt lite mat och bytte till nya varma kläder och sen for vi upp till laxsjön. Där spenderades det några fler timmar ute i stallet. Mockning, promenad med ponnysar och hundarna bland annat :)
 
 
När inte Kingen får vara med ute får han iaf vara med när jag fyller på vatten ;)